Cerca:
Notícies << tornar
SANT PERE CELEBRA EL 8M AMB MOLTES I DIFERENTS PROPOSTES PER TOTS ELS PÚBLICS
11/03/2023
Un any més, i coïncidint amb el Dia Interancional de la Dona, s'han dut a terme diferents activitats a Sant Pere amb la voluntat de donar veu a la lluita per la igualtat i el feminisme i contra el sexisme. 
El concurs Dones que han fet història, ha estat la primera de les propostes, amb la col·locació de 17 footgrafies i una breu descripció de 17 dones que en han assolit grans fites en les seves vides. El concurs s'ha allargat 10 dies i a banda de convidar a les persones participants a recórrer els comerços i establiments locals per descobrir-ne els noms, també s'han anat penjant cada dia a les xarxes i mitjans de comunicació de l'Ajuntament. Al final, 107 butlletes participants i una guanyadora que ha estat la Mercè Molas. 
A banda el mateix dia 8 s'ha fet el campionat femení de petanca amb 22 participants i la projecció del curtmetratge del santperenc Ferran Carbonell, titulat Na Ribas i guanyador del premi Julius 2022. En el mateix acte, les persones assistents van poder participar en l'Acció Col·lectiva 8M on s'ha pintat un mural de 400 petits quadres. Amb tots els quadrats pintats s'ha pogut veure la imatge del símbol feminista amb el punt alçat. El mural s'ha penjat durant uns dies al balcó de l'Ajuntament. 
Des de la Llar de Jubilats, la caminada setmanal dels divendres al matí s'ha dedicat també a la dona amb un total de 29 persones que han fet una ruta de 2 hores. 
Per tancar els actes, el tradicional Sopar Revival. Al sopar 60 persones han pogut gaudir d'una vetllada amb ball final que s'ha allargat fins ben passades les 12 de la nit del divendres 10 de març.
De la mateixa manera des de l'Ajuntment i amb col·laboració de la ciutadana Pia Casín s'ha elaborat una guia de lectura amb propostes de llibres i documents per a totes les edats. La guia s'ha penjat al web municipal i el mateix dia 8 es va difondre a les xarxes i mitjans locals.

#8MSPT2023
 
 
Ajuntament de Sant Pere de Torelló - NIF: P-0823300-I
c. Verdaguer, 18 - 08572 Sant Pere de Torelló (Barcelona)
Tel. 93 858 40 24
Fax 93 850 91 30
st.peret@diba.cat
Avís legal
Web per Duma Interactiva.