Cerca:
Notícies << tornar
SANT PERE REDUEIX L'EMISSIÓ DE CO2 EN 4019 TONELADES
02/04/2019
Sant Pere de Torelló redueix en 4019 tonelades les emissions de CO2. Aquetes tonelades, a més, seran compensades econòmicament amb un promig de 9€ la tona aproximadament. 
Sant Pere de Torelló forma part de l'Associació Leaer Ripollès, Ges, Bisaura i Sant Pere Torelló que entre altres compte amb el programa CLIMA, que és una iniciativa promoguda pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient per tal de reduir les emissions de CO2 i complir així amb els acords internacionals davant el canvi climàtic.
El projecte incentiva la reducció d’emissions verificades en els sectors  difusos  que  no  estan  subjectes  al règim europeu de comerç de drets d’emissió. La combustió de  biomassa per calefacció és un d’aquests sectors i el BM-CAT permet verificar les reduccions de les calderes instal·lades a Catalunya.
Amb la verificació es pot compensar econòmicament aquesta verificació i la quantitat percebuda dependrà de la potència de la caldera de biomassa i les hores de funcionament. El principal objectiu del projecte BM-CAT és contribuïr al canvi d'un model energètic basat en els combustibles fòssils per una altre basat en la biomassa, font d'energia renovable, local i neta.
La compensació econòmica que es rebrà rebertirà en la mateixa central de biomassa per a la compra d'estella i fusta per al funcionament del dia a dia de la planta.
 
 
Ajuntament de Sant Pere de Torelló - NIF: P-0823300-I
c. Verdaguer, 18 - 08572 Sant Pere de Torelló (Barcelona)
Tel. 93 858 40 24
Fax 93 850 91 30
st.peret@diba.cat
Avís legal
Web per Duma Interactiva.