Cerca:
Notícies << tornar
ASSUMPTA MONTELLÀ CAPTIVA AMB LA SEVA HISTÒRIA SOBRE ELNA
15/09/2018
60 persones assisteixen a la sortida a La Maternitat d'Elna
Un grup de seixanta persones han participat a la sortida que s'ha fet a La Maternitat d'Elna acompanyats i guiats per l'historiadora Assumpta Montellà, autora també del llibre sota el mateix títol de La Maternitat d'Elna.
El viatge que ha començat ja al mateix autocar amb les primeres explicacions de l'autora del llibre i de la història d'Elna ha portat als participants a visitar primer el "chateau" situat al poble francès d'Elna i que va ser on la coneguda com a senyoreta Isabel va ajudar a néixer a 597 criatures de mares exiliades en els camps de concentració de la platja d'Argelers (Rosselló). 
Després de l'impactant explicació i visita sobre què va ser i el perquè de La Maternitat s'ha anat a veure la platja que va servir de camp de concentració on els exiliats republicans, molts d'ells catalans, van intentar sobreviure fugint de Guerra Civil espanyola. Una platja que amaga la mort de centenars i centenars de persones i sobretot de nens i nenes. 
Amb els sentiments a flor de pell, s'ha anat a dinar per després visitar el poble de Cotlliure on hi ha enterrat el gran poeta Antonio Machado. Allà s'ha explicat com va morir Machado i com va ser enterrat en el poble on va decidir parar mentre fugia amb la seva família de la seva terra en guerra. 
Una gran sortida que els assistents han valorat molt positivament així com també l'Assumpta, responsable i autora del descobriment i difusió de la realitat d'Elna.

SORTIDA A ELNA
 
 
Ajuntament de Sant Pere de Torelló - NIF: P-0823300-I
c. Verdaguer, 18 - 08572 Sant Pere de Torelló (Barcelona)
Tel. 93 858 40 24
Fax 93 850 91 30
st.peret@diba.cat
Avís legal
Web per Duma Interactiva.