Cerca:
Notícies << tornar
PRESENTEN EL PROJECTE DE REURBANITZACIÓ DEL CARRER GES
03/01/2018
Les obres es preveu que comencin el mes de març i que s'allarguin prop de 6 mesos
L'alcalde Jordi Fàbrega va presentar ahir dimarts 2 de gener de 2018, acompanyat de l'arquitecta responsable de la redacció del projecte, Anna Dot, la proposta de reurbanització del carrer Ges. El projecte preveu diferents actuacions com la construcció de la xarxa de calefacció que fins ara no existeix en aquest carrer i que suposa un potencial de 70 possibles vivendes que deixarien d'utilitzar combustible fossil, la millora i adequació de la xarxa d'aigua, clavegueram i d'enllumenat i l'adequació de les voreres i del propi asfaltat a les noves normatives legals.
Amb aquesta actuació el carrer Ges quedaria totalment reformat i endreçat passats els 6 mesos que es preveu que durin les obres, sempre que el temps i les incidències inesperades ho permetin, i que començaran el mes de març. En la reunió l'alcalde va explicar també que s'han buscat ajuts per a fer possible les obres i que han de permetre que es duguin a terme sense que els veïns hagin de pagar contribucions especials. Per això a banda de les subvencions sol·licitades i que ascendiran a 140.000€ la resta, 220.000€ es cobrirà amb recursos propis de l'Ajuntament que alhora es farà responsable de la pràctica totalitat de l'obra amb la pròpia brigada igual que s'ha fet en d'altres carrers. 
En el torn de preguntes, els veïns, que van veure molt bé la proposta, van fer algunes aportacions de temes relacionats amb les places d'aparcament, la línia de telefonia, les drets de connexió a la xarxa de calefacció i sobretot amb la necessitat de vetllar per la seguretat dels vianants ja que és un carrer molt llarg que sovint s'hi transita a gran velocitat.
Des de l'Ajuntament es va prendre nota de les aportacions dels veïns i es va explicar un cop més que els drets de connexió a la xarxa de calefacció seran de 600€ igual que es cobra a qualsevol altre veí del poble i que aquelles persones que no facin ara la connexió els costos que tindran en el futur seran prop de 3.000€ ja que suposaria rebentar de nou el tram de carrer afectat. És per això que des de l'Ajuntament es recomana que sigui ara aprofitan les obres de reurbanització que es sol·liciti el dret de connexió per tenir així l'obra feta i poder accedir al servei en el moment que es cregui oportú. Al final de la reunió l'alcalde va agraïr a tots els veïns l'assitència a la reunió i l'aportació de propostes, suggerències...
 
 
Ajuntament de Sant Pere de Torelló - NIF: P-0823300-I
c. Verdaguer, 18 - 08572 Sant Pere de Torelló (Barcelona)
Tel. 93 858 40 24
Fax 93 850 91 30
st.peret@diba.cat
Avís legal
Web per Duma Interactiva.